Tessa

Mooie momenten vastleggen voor later…

Tessa Gaakeer - van SwollMijn passie ligt echt bij portretfotografie.

Ik word heel blij van mensen fotograferen en krijg daar veel energie van.

Ik vind het heerlijk om door middel van fotografie de schoonheid van mensen te laten zien. 

Natuurlijke schoonheid

Waarom? Het geeft mij energie om mensen zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. Ik houd niet zo van die glamour gezichten die je in tijdschriften ziet. Voor mij ziet dat er erg onnatuurlijk uit. Ik beschouw het dan ook als een groot compliment wanneer mensen reageren op een foto van mij met woorden als: echt typisch Henk, Arie of wie dan ook.

Het feestje van de 40-jarige

Een vriendin van mij heeft een galerie annex winkel in Amsterdam en verhuurt deze ruimte zo nu en dan. Op een dag kwam Madelon bij haar in de winkel en wilde bij haar haar 40ste verjaardag vieren en vroeg of ze toevallig ook een fotograaf kende. Haar wens was dat iemand haar verjaardagsborrel zou fotograferen zodat ze een leuke herinnering voor later had. Dat was de belangrijkste motivatie. Het hoefde geen World Press Photo te worden. Marjan belde mij met de vraag of ik dat misschien wilde doen omdat ik toch zo’n mooie spiegelreflexcamera had.

Tegen een kleine vergoeding heb ik dat gedaan en ik ging met ENORM veel energie naar huis. Wat was dat gaaf! Ik heb geloof ik 3 dagen op wolkjes gelopen. En Madelon was ook tevreden…

Energie omzetten in actie

Toen heb ik bedacht dat ik daar wel iets mee wilde doen. Iets waar je zoveel energie van krijgt daar moet je op voortborduren. Ik had al vaker met de gedachte gespeeld om misschien een fotografie opleiding te volgen. De fotovakschool leek mij wel wat. Een tijdje hun website gevolgd om te kijken wanneer er weer een open dag in Apeldoorn zou zijn. Maar er gebeurde niks en ik was ongeduldig! Tot mijn oog op een advertentie van de plaatselijke fotoschool viel. Die boden een jaaropleiding aan en hun open dag was ook binnenkort. Toen een kennis uit mijn straat mij vertelde dat ze zich daar ook had ingeschreven was de beslissing snel genomen. De open dag bezocht en op de dag zelf direct ingeschreven.

De opleiding heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond. Het examen bestond uit een theoretisch gedeelte en een portfolio opdracht. Na lang zoeken is dat mijn eigen dochter geworden onder het motto ‘houd het dicht bij jezelf’. Mijn portfolio heb ik als schoolagenda gepresenteerd.

Spontaan, hartelijk, positief, betrouwbaar, betrokken, sociaal, behulpzaam en muziekliefhebber, zijn woorden die goed bij mij passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.